perjantai 9. elokuuta 2013

Kokousta, kokoustamisen perään ja vähän tanssia!

Keskiviikkona pidettiin rutkasti bootcampin kokouksia. Tärkeät ihmiset kokoustivat internetin kautta, mutta sen sijaan minä ja Rimppu suuntasimme Kiasman palaneelle nurmikolle kokoustamaan. Paikalle kokousta vahtimaan otettiin mukaan myös kolmikuinen labbis Hulda. Fiksuina ihmisinä emme tajunneet kuvata ollenkaan mahtavia suunnitelmia, joten kuvien sijasta saattekin videoita, joista voi olla apua cosplay-esitysten tekemisessä!

Kokous itsessään oli erittäin antoisa, mitä nyt aiheessa pystyttiin pysymään reippas puolituntinen ennen kuin aihe eksyi johonkin. Meillä on Rimpun kanssa samaan aikaan hyvin samanlaiset ja erilaiset taustat. Toinen on käynyt läpi koulutuksia ja opistoja ja opetellut sen kautta enemmän itse, kun taas toinen on puhtaasti opetellut tekemällä. Teatteri- ja esiintymissanastoa vaihdettiin paljon puolin ja toisin, kun jompikumpi joutui aina välillä tarkistamaan puhutaanko samasta asiasta vai ei. Yllättäen puhuttiin.

Kuten jo omassa esittelyssä kerroin, olen ammentanut oman oppini muualta kuin cosplay-lavoilta. Voisin käydä pitkiä keskusteluja hiphopin, streetin, vakioiden ja nykytanssin maailmasta. Tämän takia esittelen teille muutaman lempi tanssiryhmän, jolta voi oppia hyvin paljon!

Video 1: JabbaWockeeZ - ABDC Season 3 final


JabbaWockeeZ on kalifornialainen hiphop -tanssiryhmä, joka voitti ABDC:n (America's best dance crew) ensimmäisen kauden. JabbaWockeeZ luottaa esityksissään paljon poppingiin, joka on todella vaikeaa, (trust me, been there done that.)

JabbaWockeeZin esityksissä ei ole yleensä massiivisia elementtejä, hienoja heittoja tai mitään muuta loppujen lopuksi kauhean ihmeellistä. Hyvän esityksestä tekee usein hyvä ja toimiva ryhmä. Ryhmä toimii synkronoidusti ja pienillä hienoilla kikoilla saadaan hyvin hypnoottisia asioita aikaan.

Sama pätee cosplay-esityksiin. Ei tarvitse tehdä puolihuolimattomia nostoja tai mega-hienoja koreografioita jos ryhmän sisäinen dynamiikka toimii. Iskuja ja reagointia on aina hyvä harjoitella ja opetella, että lavalla ei olla yksin.

Video 2: Diversity - Britain's got talent 2009


Voisin puhua kuinka kauan Diversitystä. Diversityyn törmäsin ensimmäisen kerran vuoden 2009 Britain's got talentin kautta ja voi kuinka syvästi rakastuinkaan. Diversitystä näkee usein, kuinka isojen ryhmien kanssa pätee sanonta: "ryhmä on ryhtä vahva, kuin sen heikoin lenkki." Diversityn tanssijat ovat kaikki eri tasoisia ja se näkyy. Kuitenkin ryhmän keskinäinen dynamiikka toimii ja pojilla on mahtava draamantaju. Lisäksi tunnetiloilla osataan leikitellä ja kahden minuutin esityksen käsikirjoitus on huikea ja oivaltava. Diversity osaa myös hyvin hyödyntää jäsentensä erilaisuuden.


Video 3: 3rd Routine Together - Hazan/Jukka - Voguing

Kyllä. Katsotaa paljon Vogue videoita ja ihmetelkää sen jälkeen miten kävelemällä ja pienillä käsiliikkeillä saa aikaan aivan huikeita esityksiä.

Lyhyesti virsi kaunis, katsokaa muitakin kuin cosplay-esityksiä, kun teette omaanne! :) Hyviä esitysvinkkivideoita voi linkata postauksen jatkoksi!

-Miwo

1 kommentti: