perjantai 27. syyskuuta 2013

Hei vanhemmat!


Pohditko, onko Cosplay Bootcampille osallistuminen turvallista? Entä miten järjestelyt on hoidettu? Tähän blogipostaukseen olemme koonneet sinulle kattavan infopaketin Bootcampista.

1. Järjestäjät


Cosplay Bootcampin järjestäjät ovat cosplayn harrastajista koottu täysi-ikäinen aikuisyhteisö, joista löytyy käsityöläisammattilaisten lisäksi mm. nuoriso-ohjaajaa, entistä lähihoitajaa sekä monta pitkän linjan yhdistystoimijaa. Meitä yhdistää intohimo cosplayksi kutsuttuun harrastukseen. Haluamme jakaa vuosien saatossa opittuja niksejä ja omaa ammattitaitoamme myös nuoremmille harrastajille! Tarkemmat esittelyt tekijöistä löytyvät myös tästä blogista (kts. opettajaesittelyt). 

Tapahtuma järjestetään BakaCon ry:n ja  Jyväskylän Nuorisopalveluiden kanssa yhteistyönä, ja paikalla tulee olemaan myös Jyväskylän nuorisopalveluiden työntekijöitä.


2. Paikka ja matkustus tapahtumaan


Tapahtumapaikkana toimii Jyväskylän kaupungin omistamat Veturitallit, jotka sijaitsevat noin 500 metrin päässä Jyväskylän Matkakeskuksesta. Kauempaa matkustavien osallistujien ei tarvitse siis pitkälle kulkea löytääkseen perille. Mikäli kulkeminen kuitenkin pelottaa, meihin voi ottaa ajoissa yhteyttä, ja joku järjestäjistä tulee vastaan ja saattamaan perille. Sama pätee luonnollisesti myös kotiinlähtöön.

Facebook-sivullamme on avoin keskustelu, jossa osallistujat voivat sopia yhteisistä kyydeistä ja matkustamisesta yhdessä. Yhteismatkustuksesta huolehtivat osallistujat keskenään. Yhdessä on aina mukavampi matkustaa!

3. Ruokailut

Bootcampin osallistumismaksuun kuuluu iltapala perjantai-iltana, lauantaina sekä sunnuntaina aamiainen ja lounas. Allergiat on huomioitu ilmoittautumisten mukaan.

Suosittelemme ottamaan myös omia eväitä mukaan, ja varaamaan lauantai-illalle omaa ruokarahaa. Osallistujat voivat tilata esimerkiksi pitsat paikan päälle, käydä läheisessä hampurilaispaikassa, tai jossain muussa keskustan ruokapaikassa syömässä. Tapahtumapaikalta löytyy rajallinen määrä jääkaappeja, joten ruoat saa kylmään.

4. Yöpyminen

Majoittuminen on lattiamajoitus, ja mukaan tarvitsee omat yöpymistarvikkeet: makuualustan, makuupussin tai omat peitteet tyyneineen. Yöpymisen suhteen sanottakoon vielä, että paikalla on koko yön valvovat aikuiset, jotka katsovat, ettei kukaan riehu hiljaisuuden jälkeen, ja kaikki saavat nukuttua rauhassa. Ei kukaan jaksa silmät ristissä keskittyä oppimaan uutta.

Tarkistamme myös nimilistojen kanssa lauantai-iltana, että kaikki ovat saapuneet takaisin paikalle vapaan ruokailuajan jälkeen, eikä kukaan jää yksin kaupungille saati lukkojen taakse.

6. Päihteet

Tapahtuma on täysin päihteetön, ja noudatamme nollatoleranssia kaikkien nautintoaineiden suhteen.


7. Ongelma- ja hätätapaukset

Alaikäisiltä pyydämme huoltajien yhteystiedot jo ilmoittautumisvaiheessa. Mikäli jotain tapahtuu, olemme välittömästi yhteydessä kotiin. Mikäli haluatte ilmoittaa jostain pitkäaikaissairaudesta etukäteen, esim. epilepsiasta, voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse pääjärjestäjäämme tai tuottajaamme. Yhteystiedot löytyvät blogipostauksen lopusta.

Osallistujat ovat vakuutettuja BakaCon ry:n toimesta.


8. Osallistujien ikähaarukka

Puolet osallistujista ovat alaikäisiä, noin puolet täysi-ikäisiä. Nuorimmat ilmoittautuneista ovat 12 - 14 -vuotiaita. Cosplayn harrastajat ovat kautta linjan hyvin avomielistä, hyväksyvää ja vastaanottavaista sakkia, joten yksinjäämisen riski on todella pieni. Tapahtuman yksi tavoitteista on rakentaa meistä järjestäjistä ja osallistujista iso iloinen ja yhdessä tekevä porukka!


9. Tehdään yhdessä kiva viikonloppu!

Cosplay ei ole vain teinien hetken hömpötys, vaan tämä on ihan aikuisten oikeasti järkevä, kannattava ja hyvä harrastus, joka antaa laaja-alaisesti erilaisia käsityötaitoja ja -valmiuksia, ongelmanratkaisukykyä, esiintymistaitoja ja sosiaalisia valmiuksia. Harrastus yhdistää usein jopa perheitä kuopuksesta vanhempiin, kun sille antaa vain mahdollisuuden. Iloista yhdessäoloa, tekemistä, jatkuvasti uuden oppimista ja oivaltamista!


Mikäli tämän pienimuotoisen eepoksen jälkeen vielä pohdituttaa nuoren osallistuminen leirille, kysy rohkeasti kommentoimalla blogiin tai laittamalla yksityisviestiä facebook -sivullemme. Jos haluat ihan jutella asiasta, jätä numerosi, ja soittelen sinulle takaisinpäin!

Syysterveisin,
Aurora "Rora" Raiskinen
pääjärjestäjä
Cosplay Bootcamp

Siviilissä yrittäjä, vaatesuunnittelija ja intohimoinen cosplayn harrastaja
aurora.raiskinen(at)gmail.com

Suvi "Willou" Liukkonen
tuottaja
Cosplay Bootcamp

Siviilissä kulttuurituotannon opiskelija, yrittäjä, tuottaja ja cosplayn ihailija
willou(at)bakacon.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti