torstai 9. toukokuuta 2013

Opettajaesittely: Iris

Moikku, nyt vuorossa Iris, Bootcampin yksi monista rättipuolen rätisijöistä!

Olin aikoinaan aika mitäänsanomaton käsityönharrastaja, ja suorastaan raivoisa vihaaja yläasteen ajan. Vuonna 2003 kuitenkin kaikki muuttui, kun ostin Halpa-Hallista alelakanoita ja tein niistä ensimmäisen cosplaypukuni. Tällee 10 vuotta myöhemmin on aika hauska katsoa taaksepäin noihin aikoihin...



Vuosiin on mahtunut monenmoista, mm. Suomen edustaminen World Cosplay Summitissa vuonna 2009, ja nykyisin vaikutan esimerkiksi Traconin cosplayvastaavana jo toista vuotta.



Kuvat: Eetu Lampsijärvi

Osaamisestani iso osa on itse opittua, mutta kävin myös vähän hiomassa niitä taitoja ammattikoulussa. Olen siis valmistunut vaatetusompelijaksi vuonna 2011. Tein opinnäytetyönäni cosplaypuvun, ja teoriaosuudessa puhuin puvunvalmistamisen vaiheista. Erityinen mielenkiinnon kohteeni on kangasmateriaalit, niiden valinta ja erilaiset ominaisuudet, joten tulen pitämään työpajaa siitä aiheesta. Jos sää sallii, mennään pihalle polttelemaan kankaita! Olen maaninen kankaiden näprääjä, joka kulkee kangaskaupassa silmät kiinni ja näkee sormillaan, ja ajattelin yrittää opettaa tätä taitoa myös muille! Muita taitojani: intohimoinen neulominen, kaavoista intoileminen ja niiden pyöritteleminen, tissit ja niiden pukeminen.



Kuva: Maria Parviainen

Bootcampilla nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti