torstai 30. toukokuuta 2013

Opettajaesittely: Majo

Olen majo taikka tuttavallisemmin Maiju, ja olen tästä porukasta se hullu pikkuproppien näpertäjä ja Paperclayn vannoutunut hioja, eli Bootcampilla ajan proppiyksityiskohtien ja proppimateriaalien asiaa. Tervetuloa pajaan hengitysuojainten kera!

Hengityssuojia tähän pukuun kului: liikaa. Kuva (c) Aida Palmgren.

Cosplayta olen harrastanut vuodesta 2003, aloittanut pukujen kokoamisen oman vaatekaapin antimista ja pikkuhiljaa innostunut melkeinpä ompeluakin enemmän proppien vääntämisestä. Istun yhä osittain koulun penkillä gradua vailla valmiina kuvataiteen opettajana taannoissa Taideteollisessa korkeakoulussa, nykyisessä Aalto-yliopistossa. Taskussa on myös sivuaineopintojen myötä tekstiilityön opettajan paperit.

Yksi suurimmista kiinnostuksenkohteistani tätä nykyä cosplaypuvuissa on tarkka kädenjälki - erityisesti propeissa, niiden pintamateriaaleissa ja materiaalien työstämisessä. Vihaan ja rakastan samanaikaisesti liian tarkkoja lähdekuvia ja niiden antamaa mahdollisuutta toteuttaa pukuja ja proppeja mahdollisimman pikkutarkasti. Nappien, vyönsolkien, aseiden yksityiskohtien ja muiden pikkuproppien vääntäminen on lähes aina suosikkihetkeni pukujen tekemisessä, ja hion Paperclayta varmaan vielä haudassakin.

Lontoossa on kylmä. Kuva (C) Elina R.

Yksityiskohtainnostukseni johtaa ehkä osin juurensa kisaamisinnostani. Rakastan cosplaykisoissa kilpailemista, vaikkakin teen sitä nykyään harvemmin kuin joskus taannoin - nykyään pyörin cosplaykisoissa mukana useammin tuomarina. Olen käynyt edustamassa Suomea EuroCosplay-finaaleissa 2010 sekä ollut vuoden 2012 Suomen edustusparina World Cosplay Summitissa kisaparini Elinan kanssa.

Puumiekka, väistin ja kädensija Paperclayta.

Silikonimuotteihin valetut polyuretaaniresiinivalut.

Omissa propeissani käytän eniten materiaaleina mm. polyuretaanivaahtoa, paperimassaa, Paperclayta ja muita muovailtavia massoja. Käsin muotoiltavien massojen lisäksi teen nykyään kaiken mahdollisen pikkunäperryksen polyuretaaniresiinivaluina silikonimuoteilla etenkin jos puku kaipaa paljon identtisiä kappaleita, esim. nappeja.

Tosielämässä olen näin iloinen 24/7.

Törmäillään Bootcampilla hengityssuojat naamalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti