maanantai 24. kesäkuuta 2013

Desuconin "Tuomari-simulaattori 1.0"

Desucon tuli, oli ja meni! Toivottavasti kaikilla oli hauskaa, meillä ainakin oli!

Kiitos kaikille Cosplaykritiikki-pajaan uskaltautuneille. Tajusimme vasta paikanpäällä kuinka uhkaavalta sana "KRITIIKKI" kuulosti. Parhaat ideathan tulevat aina liian myöhään ja niin kävi tälläkin kertaa, kun joku heitti, että "Tämä on pikemminkin tuomarointi tilanteen simulaattori, ilman pärjäämispaineita."

Tuomaroimassa oli väkeä seuraavanlaisesti, mutta ei pelkästään näihin keskittyen:
Arttu, Maiju ja Lanvi, propit.
Yumi, Meikit ja peruukit.
Iris ja Kizzy, Asut ja yksityiskohdat.
Paikalta saattoi myös bongata muita bootcampin opettajia häiritsemässä ja vakoilemassa kritiikkipajan toimintaa.

Paikalle saapuneiden vähäisen määrän vuoksi, osallistuneet saivat pitkän kaavan tuomaroinnin, jollaista ei yleensä oikean kisan esituomaroinnissa ehditä antaa. Ehdimme juttelemaan henkilöiden kanssa pitempään ja jopa antamaan neuvoja ja vinkkejä pyydettäessä. Ja niin kuin pajalla käyneetkin oppivat jotain, samalla meille hahmottui paljon selkeämmin, kuinka kehittää itseämme tämän kaltaisen pajan pitämisessä.

Kiire huipussaan. Kuva: Elina Rimpiläinen


Tuomarointitilanne koostuu muutamista pääkohdista ja kysymyksistä joita kaikille esitetään: Miksi valitsit hahmon? Mikä oli haastavinta? Missä koet onnistuneesi erityisen hyvin asussa?
Kysymyksiä on enemmänkin mutta ne usein vaihtelevat jokaisen kohdalla suuntaan jos toiseenkin. Hahmotuntemus on tietenkin plussaa ja oman innostuksen näkyminen siitä kertoessa. Kisaajan kannattaa myös varautua kertomaan omin sanoin kuinka on pukuaan tehnyt ja miksi valinnut mitäkin materiaaleja ja miten niitä on työstänyt. Tuomarointisimulaattorissa tuomaroitavat saivat kehuja ja vinkkejä, minkä avulla puvusta voisi saada entistä paremman.

Tuomareiden joukko koostuu usein tiettyihin osa-alueisiin erikoistuneista osaajista, joille pistää nämä tietyt asiat silmään jo nurkan takaa, kun kilpailija on tulossa esituomarointiin. Oli se sitten kaulusten huolittelu, puvun istuvuus, materiaalivalinnat tai propin koko cossaajaan nähden, annamme parhaan näkemyksemme mukaan ohjeita ja neuvoja, kuinka parantaa taitojaan asiassa tai toisessa.

Bootcampin väki kiittää kaikkia kritiikkipajaan osallistuneita!

1 kommentti:

  1. Niin harmittaa että olin työvuorossa kutakuinkin koko tämän ajan :( Toisaalta päällä oli sellainen cossi ettei sitä kehdannut viedä näytille ;)

    Voisin uskoa, että suurimpana syynä pieneen kävijämäärään oli nimenomaan perjantaipäivä - ihmiset kun yleensä laitavat päällensä tuolloin ne kaikkein yksinkertaisimmat asunsa ja kuten minä, eivät kehdanneet tula niitä näyttämään :3

    VastaaPoista