lauantai 29. kesäkuuta 2013

Opettajaesittely: Elina

Siis moi!

Olen Elina "Rimppu" Rimpiläinen, Bootcampin toinen esiintymisopettaja, ja keskityn (kuulemma!) hikisissä sessioissani teoriaan, siinä missä Miro hoitaa käytännön. En minäkään kyllä aio vain ihmislaumojen edessä luennoida, vaikka omasta äänestäni tykkäänkin.

Hei, olen Elina, enkä häpeä mitään! Kuva: Tomi Väisänen

Perimätiedon mukaan olen harrastanut esiintymistä jo polvenkorkuisena, ja minusta on olemassa videopätkä, jossa platinanvaaleat hiukset (kaikki kolme) hulmuten seison keskellä olohuonetta jonkinlainen torkkupeittoviitta niskassani ja ilmoitan suureen ääneen, että "Nyt esiinnytään!" Olen videolla ehkä viiden vanha. Mikään ei ole 20 vuodessa muuttunut.

Ala-asteella kirjoitin ja ohjasin upean komedianäytelmien sarjan, jota peräti plagioitiin naapuriluokalla, ensimmäisen koko illan (hyvin lyhyen illan; sellaisen "katsotaan elokuvasta mainokset ja mennään sitten kotiin nukkumaan" -illan) elokuvani käsikirjoitin ja ohjasin kymmenen vanhana, ja sen jälkeen tungin itseni mukaan jos jonkinmoiseen teatteritoimintaan ympäri Lahtea.

Vapauduin Suomen Chicagon ikeestä vuonna 2006 ja jätin teatterileikit taakseni.

Vuotta myöhemmin joku ilmoitti Jyväskylässä järjestetyn Animeconin cosplay-tyypeille, että pidän omasta äänestäni ja esiintymisestä, ja minut heitettiin noin kolmen päivän varoajalla keskelle lavaa cosplay-kisaa juontamaan. En ole katunut hetkeäkään, ja vaikka olenkin uhannut jättää juontohommat jo ainakin viidesti viimeisten viiden vuoden aikana, ei lava vain suostu päästämään minua otteestaan.

Pieni pikselimöykky Jyväskylässä 2007. Kuva: Valtteri Raila

Juontelun lisäksi olen ehtinyt nähdä kisalavoja kilpailijan ominaisuudessa valitettavan vähän. Kesällä 2012 käväisin tosin pikavisiitillä Japanissa edustamassa Suomea World Cosplay Summitissa kisaparini Maijun kanssa. Reissun aikana jututin muiden maiden edustajia heidän paikallisista cosplay-kisoistaan ja kisaesityksistään, ja palasin Suomeen tyhmänonnellinen kasidee-ilme naamallani, pää täynnä ideoita ja ahaa-elämyksiä.

Lokakuuta odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti